Antalya, dün Akdeniz açıklarında meydana gelen bir depremle sarsıldı. Türkiye İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamaya göre, deprem KKTC saati ile saat 1.51'de Alanya ilçesi açıklarında gerçekleşti. 4.5 büyüklüğündeki bu sarsıntı, Alanya ve Antalya merkezinde hissedilirken, bazı vatandaşlar arasında kısa süreli paniğe neden oldu. Neyse ki, yetkililer tarafından yapılan ilk açıklamalarda herhangi bir can veya mal kaybının yaşanmadığı bildirildi.

PROF. DR. NACİ GÖRÜR'DEN DEPREM AÇIKLAMASI: HELEN-KIBRIS ZONU İLE İLİŞKİLİ

Depremin ardından bir açıklama da Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür'den geldi. Sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşım yapan Prof. Dr. Görür, depremin Helen-Kıbrıs Dalma-Batma zonu ile ilişkili olduğunu belirtti.

Prof. Görür, Alanya'da meydana gelen depremin, Afrika Levhası'nın Anadolu Levhası'nın altına dalması sonucu oluştuğunu ifade ederek, bölgedeki tektonik hareketliliğe dikkat çekti.

PROF. DR. ERCAN'DAN ANTALYA DEPREMİ DEĞERLENDİRMESİ

Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Antalya'nın Alanya ilçesinde meydana gelen depremle ilgili önemli bir jeolojik değerlendirme yaptı.

Afrika levhasının kuzeye doğru hareketiyle Batı Anadolu ve Ege Denizi altına doğru daldığını belirten Prof. Dr. Ercan, son zamanlarda gözlenen 4 ila 4,5 büyüklüğündeki depremlerin bu tektonik hareketliliğin bir sonucu olduğunu vurguladı.

Ercan, Gökova Körfezi'nden başlayıp Girit üzerinden Fethiye ve Kaş'ı da içine alarak Gazipaşa'ya kadar uzanan bir bölgede gerilim biriktiğini ifade etti. Özellikle Mora Yarımadası, Girit ve Rodos adaları ile Muğla bölgesinin en riskli alanlar olduğunu belirten Prof. Ercan, Fethiye-Gökova bölgesine de ayrıca dikkat çekti.