Gündem

Karpaz Araştırma İstasyonu Ronnas Sahili’nde açıldı

olduğunu kaydetti.

Basat, Merkezde göçmen kuşlarla ilgili çalışmaların da yürütüleceğini, Karpaz’ın Türkiye’den Afrika’ya göç eden kuşların çök önemli bir geçiş yeri olduğunu belirtti. Basat, Karpaz Burnu’nun açığındaki adanın, ada martılarının Doğu Akdeniz’in en doğusundaki üreme noktası odluğunu ifade etti.

Basat, bunların Araştırma İstasyonunda  araştırılıp takip edileceğini kaydetti ve yaban hayatın korunması için katkı koyan herkese teşekkür etti.

OĞUZ 

Kıbrıs Deniz Canlıları Merkezi Koordinatörü, Deniz Kaplumbağası Araştırma ve Koruma Projesi Koordinatörü Prof. Dr. Oğuz Türkozan, dünyanın pek çok yerinden kaplumbağalarla ilgili çalışmak üzere gönüllüler geldiğini, bu güne kadar 55-60 ülkeden gönüllüler geldiğini kaydetti. Türkozan, bugüne kadar yılda 120 gönüllü  kabul edebildiklerini ancak başvuru sayısının 350-400 arasında olduğunu kaydetti.

Mevcut tesislerde bir defada 24 kişi kalabildiğini kaydeden Türkozan, İstasyonun sadece Kaplumbağa araştırma merkezi olarak görülmemesi gerektiğini,  Merkezde gönüllülerin kültür paylaşımında da bulunduğunu ifade etti.

Çalışmalarda ileri teknoloji de kullanıldığını kaydeden Türkozan, araştırmaların uluslararası dergi  ve sempozyumlarda kullanıldığını ifade etti.

Türkozan, T.C. Büyükelçiliği, TİKA  ve Erenköy-Karpaz Belediyesine destekleri için teşekkür etti.