İsg-Bir'in düzenlediği 'Elektrikle Güvenli Çalışma' eğitimine, uzmanlar ve kamu yetkilileri katıldı. Elektrik riskleri, yasal mevzuatlar ve ilk yardım teknikleri derinlemesine ele alındı. Eğitim sonunda uzmanlara belgeleri takdim edildi.

İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanları Birliği (İsg-Bir) tarafından düzenlenen “Elektrikle Güvenli Çalışma: Riskleri Yönetme ve Önleme” başlıklı hizmet içi eğitim, çok sayıda uzman ve davetlinin katılımıyla başarıyla tamamlandı.

Eğitime, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Sadık Gardiyanoğlu, Çalışma Dairesi Müdürü Sezgi Çobanoğlu Ballı, Elektrik Mühendisleri Odası Başkanı Prof. Dr. Mehmet Toycan, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (Kıb-Tek) temsilcileri, çeşitli kamu ve meslek örgütlerinden yetkililer ile çok sayıda İsg-Bir üyesi iş sağlığı ve güvenliği uzmanı katıldı.

Etkinliğin açılışında konuşan İsg-Bir Başkanı Doç. Dr. Erkay Özgör, iş sağlığı ve güvenliğinin ülkemizde daha etkin şekilde uygulanabilmesi için sürdürülen çalışmalar hakkında bilgi verdi:

“İSG-BİR sadece mesleki eğitimler değil, aynı zamanda üyelerinin haklarını savunan, onlara yeni olanaklar sunmak için çalışan bir yönetim anlayışına sahiptir. Bu doğrultuda İSG-BİR olarak birçok adım attık. Bu süreçte Bakanlığımız ve Çalışma Dairesi ile yakın bir iş birliği içinde çalışıyoruz. İSG hizmetlerinin güçlendirilmesi ve prosedürlerin sadeleştirilmesi yönünde taleplerimiz dikkate alınıyor ve somut adımlar atılıyor.”

 

TOYCAN: ELEKTRİKLE İLGİLİ RİSKLER, YALNIZCA TEKNİK DEĞİL, YAŞAMSAL ÖNEM DE TAŞIYOR

Elektrik Mühendisleri Odası Başkanı Prof. Dr. Mehmet Toycan, elektrikle ilgili risklerin yalnızca teknik değil aynı zamanda yaşamsal önem taşıdığını belirtti. Çalışma Dairesi Müdürü Sezgi Çobanoğlu Ballı ise konuşmasında İş Sağlığı ve Güvenliği’nin daire önceliklerinde üst sıralarda yer aldığını, denetimlerin arttığını ve İsg-Bir ile güçlü bir iş birliği içinde çalışıldığını vurguladı.

4 OTURUMDA ELEKTRİK RİSKLERİ DERİNLEMESİNE ELE ALINDI

Eğitim, dört ayrı başlıkta alanında uzman eğitmenlerin sunumlarıyla gerçekleştirildi.

Hatice Kunter Topaloğlu  İş Yerlerinde Elektrik Riskleri ve Risk Değerlendirme Stratejileri konusunda elektrikle ilgili temel risk kaynakları, değerlendirme yöntemleri ve önleyici uygulamaları detaylandırırken Ayşe Tokel İş Sağlığı ve Güvenliği Açısından Elektrik Standartları, Yasal Mevzuat ve İşveren Yükümlülüklerini paylaşmıştır. Ercan Köseoğlu Kıb-Tek Örneği ile Elektrik Riski Bulunan Ortamda Çalışma Deneyimlerini aktardığı eğitimde Safiye Yağlı İlgililer ise Elektriğin İnsan Vücuduna Etkisi ve Elektrik Kazalarında İlk Yardım konusunda elektrik çarpmasının fizyolojik etkileri ve maket üzerinde uygulamalı ilk yardım tekniklerini katılımcılara sundu.

İSG-BİR’DEN TEŞEKKÜR VE VİZYON MESAJI

Eğitim sonunda İSG-BİR yönetimi, katkı sunan tüm kurumlara ve eğitmenlere teşekkür etti. Eğitime katılan tüm İş Sağlığı ve Güvenliği uzmanlarına belgeleri takdim edilerek eğitim sonlandı. Yönetim kurulu, hizmet içi eğitimlerin artarak devam edeceğini ve İş Sağlığı ve Güvenliği uzmanlarının daha güçlü, daha görünür ve daha donanımlı olması için planlanan diğer projelerin hayata geçirilmesi adına çalışmaların sürdüğünü vurguladı.