Köpekler sabırlı yaratıklardır ve şikayet etmeyi sevmezler. Bu nedenle aşırı sıcaklarda onlara özellikle dikkat etmeniz gerekir.
Köpeğinizin veya kedinizin her zaman tatlı suya erişimi olmalıdır. İçme kabını dolu tutmayı ve suyu periyodik olarak değiştirmeyi unutmayın. Bu özellikle kuru gıda yiyen evcil hayvanlar için önemlidir.
İnsanlarda olduğu gibi hayvanlarda da su kaybı ölümcül olabilir.
Suyu serin ve karanlık bir yerde bekletin. Bu şekilde çabuk ısınmaz ve köpeğiniz veya kediniz canlandırıcı bir kaynak aramak için kavurucu güneşe çıkmak zorunda kalmaz.
Banyo yaparken koşum takımını çıkarın: koşum takımı tuzlu suda ıslanır ve sonra kurursa, büzüşerek hayvana rahatsızlık verir ve hatta cildi tahriş eder.
Köpeğinizi duşta veya hortumun altında serinlemeye davet edin. Şişme havuzların köpekler tarafından pençeleriyle parçalanabileceğini ve zarar verebileceğini unutmayın.
Evcil hayvanınızı buz küplerini yalamaya veya çiğnemeye teşvik edebilirsiniz. Dondurma birçok cins için zararlı olabilir.
En sevdiğiniz oyuncağı buzdolabında soğutun ve onu serinletmesine yardımcı olması için evcil hayvanınıza verin.
Köpekleri arabada bırakmayın! 10 dakikalığına bile olsa!
Sadece 5 dakikalığına markete koşuyor olsanız bile, sıcak havalarda köpekleri veya kedileri asla arabada bırakmayın. Kabin dış sıcaklığa göre katlanarak ısınır. Dışarısı +25 ise, 10 dakika içinde arabadaki hava gölgede bile 30-40 dereceye kadar ısınacak ve yarım saat sonra zaten 50 veya daha fazla olacaktır.
Şimdi +40 derecede 5 dakika bırakılan bir arabada ne olacağını hayal edin? 55'ten fazla. Bir hayvan sadece sıcak çarpmasıyla kalmaz, aynı zamanda acı içinde ölebilir. Evet, bir şişe su almak için koşmadan 10 dakika önce. Ve pencereleri açmak ve bir ağacın gölgesi yardımcı olmayacaktır.
Birçok ülkede hayvanları, özellikle de çocukları arabada bırakmak kanunen yasaktır. Böyle bir durumda polis memurlarının ve yoldan geçenlerin camı kırma hakkı vardır.
Sorun o kadar ciddi ki, Amerikan Tesla elektrikli arabalarının özel bir Köpek Modu bile var. Kapalı bir arabada klima çalışmaya devam eder ve merkezi monitör kabindeki sıcaklığı gösterir ve köpeğin güvende olduğuna dair bir yazı görüntüler. Ve bu önlemlere uyulsa bile bu eylem riskli olabilir.
Bu elbette elektrikli arabalar için geçerli değil, konvansiyonel arabalar için geçerli, evet. Sızıntı varsa, klima açıkken park halindeki bir arabanın içine karbon monoksit girebilir.
Klimaya dikkat edin
Klimadan gelen soğuk havaya maruz kalmak köpeğinizin hastalanmasına neden olabilir. Hayır, hayır, bunun "acıdı" ve "üşüttüm" sözleriyle hiçbir ilgisi yok - insanlar virüslerden ve bakterilerden hastalanır. Gerçek şu ki, filtredeki yoğunlaşma nedeniyle bakterilerin büyümesi için uygun bir ortam yaratılmaktadır.
Özellikle Legionella zatürre gelişimini tetikler. Lejyoner hastalığı, havalandırma sistemindeki bakterilerin neden olduğu solunum yolu enfeksiyonunu ifade eden bir terimdir. Antibiyotiklerle tedavi edilir.
Filtreleri düzenli olarak değiştirin!
Hayvanınızı asfalttan uzak tutun
Bazı nedenlerden dolayı insanlar köpeklerin ayakkabı giymediğini sıklıkla unutuyorlar. Sahibi, ısıtılmış asfaltta sandaletlerle yürüdüğünde, köpeğin korumasız patilerle üzerine bastığını düşünmez. Üstelik bir köpek her zaman şikayet etmez ve kendini oyuna kaptıran bir köpek acıyı ve hasarı hemen fark etmeyebilir.
Aynı zamanda Kıbrıs şehirlerindeki asfalt da artık 60 dereceye kadar ısınıyor! Bir köpek böyle bir yolda yürüse bile ciddi yanıklara maruz kalabilir. Ve eğer kaçarsa sonuçları daha da ciddi olabilir.
Güneşten koruyun
Yürümek için köpeği ağaçların gölgesine getirmek daha iyidir. Orada zemin daha serin ve güneşten korunma var. Hayvanlar da güneş çarpmasına maruz kalabilir. Ayrıca yanıklar ve güneşe maruz kalmanın uzun vadeli olumsuz sonuçları. Kürkle kaplı olmayan yerlere en az 50 SPF'li krem sürülebilir. Ve insanlar gibi mümkünse güneş aktivitesinin yoğun olduğu saatlerde, yani sabah 10'dan akşam 4'e kadar yürümekten kaçının.